Angels of War
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Angels of War

O alianta de pe ikariam
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 RETETE CULINARE :)

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
guffy
Administrator
Administrator
guffy


Mesaje : 74
Data de înscriere : 19/12/2010

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyLun Dec 20, 2010 12:37 pm



...si cum suntem mai multe gospodine in alianta , m-am gandit sa infiintez acest colt unde sa ne inspiram culinar in momentul nostru de plictiseala absoluta Razz
Propun ca fiecare dintre noi , interesate (banuiesc ca vom fi doar gospodine) sa lase o reteta in ajutorul nostru , a celor neinspirate .Very Happy






Sus In jos
rufay2003
Administrator
Administrator
rufay2003


Mesaje : 28
Data de înscriere : 19/12/2010
Varsta : 40
Localizare : Timisoara

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyLun Dec 20, 2010 1:24 pm

guffy a scris:


...si cum suntem mai multe gospodine in alianta , m-am gandit sa infiintez acest colt unde sa ne inspiram culinar in momentul nostru de plictiseala absoluta Razz
Propun ca fiecare dintre noi , interesate (banuiesc ca vom fi doar gospodine) sa lase o reteta in ajutorul nostru , a celor neinspirate .Very Happy







BUna idee, dar sportul asta nu ma reprezinta
lol!
Sus In jos
Marius
Administrator
Administrator



Mesaje : 24
Data de înscriere : 17/12/2010
Varsta : 51

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyLun Dec 20, 2010 2:10 pm

Ciorba de Iepure de casa Very Happy Very Happy Very Happy

Ingrediente :

Carne de iepure 500-600 g, ceapă 150 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, bulion 25 g, ulei 50 g, orez 50 g, oţet 9° 40 ml, smântână 200 g, ouă 2 buc, cimbru, sare.

Mod de preparare :

Carnea de iepure, după ce a stat 24 ore într-un baiţ, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este nevoie. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele şi cimbrul, se călesc împreună, se sting cu bulion subţiat cu apă şi se adaugă la carne. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă, în momentul în care carnea este aproape gata. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile, se subţiază cu oţet amestecat cu apă şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. Carnea de iepure de casă nu este necesar să se ţină în baiţ.


Iepure la frigare Very Happy


Ingrediente:

Spinare de iepure 1 buc, slănină 50 g, usturoi 20 g, sare.

Mod de preparare:

Spinarea de iepure se sărează, se lasă să stea 30 min., se împănează cu slănină şi usturoi, se aşează spinarea într-o frigare şi se frige la un foc potrivit ca să se pătrundă bine. Cand este aproape gata, se mută frigarea la un foc mai puternic pentru a se rumeni carnea. Se scoate din frigare, se tranşează şi se serveşte cu garnituri de legume şi sos diavolo.

Daca tot miam taiat azi iepurele,hai sa pun niste retete cu iepuri Very Happy
Sus In jos
https://angelsofwar.forumgratuit.ro
rufay2003
Administrator
Administrator
rufay2003


Mesaje : 28
Data de înscriere : 19/12/2010
Varsta : 40
Localizare : Timisoara

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyLun Dec 20, 2010 3:20 pm

Marius a scris:
Ciorba de Iepure de casa Very Happy Very Happy Very Happy

Ingrediente :

Carne de iepure 500-600 g, ceapă 150 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, bulion 25 g, ulei 50 g, orez 50 g, oţet 9° 40 ml, smântână 200 g, ouă 2 buc, cimbru, sare.

Mod de preparare :

Carnea de iepure, după ce a stat 24 ore într-un baiţ, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este nevoie. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele şi cimbrul, se călesc împreună, se sting cu bulion subţiat cu apă şi se adaugă la carne. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă, în momentul în care carnea este aproape gata. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile, se subţiază cu oţet amestecat cu apă şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. Carnea de iepure de casă nu este necesar să se ţină în baiţ.


Iepure la frigare Very Happy


Ingrediente:

Spinare de iepure 1 buc, slănină 50 g, usturoi 20 g, sare.

Mod de preparare:

Spinarea de iepure se sărează, se lasă să stea 30 min., se împănează cu slănină şi usturoi, se aşează spinarea într-o frigare şi se frige la un foc potrivit ca să se pătrundă bine. Cand este aproape gata, se mută frigarea la un foc mai puternic pentru a se rumeni carnea. Se scoate din frigare, se tranşează şi se serveşte cu garnituri de legume şi sos diavolo.

Daca tot miam taiat azi iepurele,hai sa pun niste retete cu iepuri Very Happy


Ce tare........... azi face maicamea ieupre... dar friptura.... o sa ii dau reteta sa o incerce Smile daca nu imi place te atac Smile)))))))))))))))))))))))
Sus In jos
4de2 andr3i

4de2 andr3i


Mesaje : 8
Data de înscriere : 20/12/2010

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Ciorba de pui   RETETE CULINARE :) EmptyLun Dec 20, 2010 3:28 pm

PUI de toate:)))) study bounce
Sus In jos
Marius
Administrator
Administrator



Mesaje : 24
Data de înscriere : 17/12/2010
Varsta : 51

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyLun Dec 20, 2010 3:31 pm

Smile)))))))))))))))))))))))))))))))))))))ma atcati?numa atat va trebe
Sus In jos
https://angelsofwar.forumgratuit.ro
rufay2003
Administrator
Administrator
rufay2003


Mesaje : 28
Data de înscriere : 19/12/2010
Varsta : 40
Localizare : Timisoara

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyMar Dec 21, 2010 8:28 pm

TIRAMISU - cea mai simpla reteta dar si cea mai gustoasa din cate am degustat pana acuma Wink


Avem nevoie de:


- 500 - 600 g piscoturi - varsate (sunt proaspete)
- 500 g frisca - HULALA
- 2 cuti mascarpone - EXQUISA
- 500 ml cafea expreso - SCURT (sa fie tare)
- esenta rom - RUM Jamaica
- 2-3 linguri zahar
- 1 plic capucino


Mod de preparare:


Cafeaua o indulcim cu 2-3 linguri de zahar si adaugam Romul dupa gust... eu folosesc aprox. 100 ml
Batem frisca cu mixerul sau telul pana va fi tare. Mascarpone il amestescam putin pt. a se omogeniza din cele 2 cuti.
Amestecam frisca cu mascarpone pana se omogenizeaza.


Aseazarea in tava:

Piscoturile le inmuiem in cafeaua calda (nu tineti piscoturile in ea, le treceti pur si simplu prin cafea pt. ca ele absorb fff. repede) si le intindem intr-un vas (dreptunghiular de preferinta cu capac, o Iena ar fi ideala) punem crema obtinuta, inca un rand de piscoturi, inca un rand de crema, inca un rand de piscoturi si inca un rand de crema peste care vom presara capucino.

Acuma depinde si de vasul ce il folositi, dar de obicei tiramisu se face cu 3 randuri de piscoturi si 3 randuri de crema.


Tineti cont de:


Mascarpone facut la Cluj e jalnic, cel facut la Brasov mai merge dar e tare moale....

Romul se poate inlocui si cu esenta de rom, dar trebuie putin alcool.

Se lasa la rece minim 12 h inainte de a se consuma.



Sus In jos
guffy
Administrator
Administrator
guffy


Mesaje : 74
Data de înscriere : 19/12/2010

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyMar Dec 28, 2010 3:10 pm


Chec aperitiv



Ingrediente





  • 1ardei capia galben,
  • 1ardei capia rosu,
  • 2fire ceapa verde,
  • 200gr muschi tiganesc(sau sunca presata,muschi file,jambon),
  • 250gr cascaval,
  • 100gr telemea,
  • 3linguri faina,
  • 1lingura pesmet,
  • 4oua,
  • 4linguri smantana,
  • sare,piper,
  • 1conserva ciuperci felii



MOD DE PREPARERE


Punem la scurs ciupercile.

Taiem ceapa verde rondele.

Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete

Taiem cubulete muschiul tiganesc.

Radem telemeaua si cascavalul.

Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu praf de sare, adaugam pe rand galbenusurile, faina ,smantana si pesmetul, piperam dupa gust.Adaugam cascavalul si telemeaua, apoi ciupercile bine scurse si stoarse cu mana, ardeiul si ceapa verde,muschiul tiganesc. Omogenizam bine.

Ungem o forma de cozonac cu ulei si o tapetam cu pesmet si turnam compozitia.

Dam la cuptor 50 de minute, pana se rumeneste frumos.Lasam sa se raceasca 30 de minute inainte de a taia. Este foarte bun , atat cald cat si rece. Smile



...sa aveti pofta !! Smile
Sus In jos
guffy
Administrator
Administrator
guffy


Mesaje : 74
Data de înscriere : 19/12/2010

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyMar Dec 28, 2010 3:13 pm






Ruffy , decsi TIRAMISU-ul tau este adaptare la reteta originala , pot sa-ti spun ca este chiar mai bun decat originalul Very Happy....a iesit suuuuper bun
cherry
Sus In jos
rufay2003
Administrator
Administrator
rufay2003


Mesaje : 28
Data de înscriere : 19/12/2010
Varsta : 40
Localizare : Timisoara

RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) EmptyJoi Dec 30, 2010 11:54 pm

guffy a scris:





Ruffy , decsi TIRAMISU-ul tau este adaptare la reteta originala , pot sa-ti spun ca este chiar mai bun decat originalul Very Happy....a iesit suuuuper bun
cherry


he he he am incercat mai multe variante
am mancat in mai multe locuri, dar asta mi-a placut cel mai mult Very Happy

cica reteta e din Italia ...
Sus In jos
Continut sponsorizat





RETETE CULINARE :) Empty
MesajSubiect: Re: RETETE CULINARE :)   RETETE CULINARE :) Empty

Sus In jos
 
RETETE CULINARE :)
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Angels of War :: Life-Zone :: Colaborari in viata reala-
Mergi direct la: