| Angels of War O alianta de pe ikariam |
| | RETETE CULINARE :) | |
| | Autor | Mesaj |
---|
guffy Administrator
Mesaje : 74 Data de înscriere : 19/12/2010
| | | | rufay2003 Administrator
Mesaje : 28 Data de înscriere : 19/12/2010 Varsta : 40 Localizare : Timisoara
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) Lun Dec 20, 2010 1:24 pm | |
| | |
| | | Marius Administrator
Mesaje : 24 Data de înscriere : 17/12/2010 Varsta : 51
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) Lun Dec 20, 2010 2:10 pm | |
| Ciorba de Iepure de casa Ingrediente : Carne de iepure 500-600 g, ceapă 150 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, bulion 25 g, ulei 50 g, orez 50 g, oţet 9° 40 ml, smântână 200 g, ouă 2 buc, cimbru, sare. Mod de preparare : Carnea de iepure, după ce a stat 24 ore într-un baiţ, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este nevoie. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele şi cimbrul, se călesc împreună, se sting cu bulion subţiat cu apă şi se adaugă la carne. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă, în momentul în care carnea este aproape gata. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile, se subţiază cu oţet amestecat cu apă şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. Carnea de iepure de casă nu este necesar să se ţină în baiţ. Iepure la frigare Ingrediente: Spinare de iepure 1 buc, slănină 50 g, usturoi 20 g, sare. Mod de preparare: Spinarea de iepure se sărează, se lasă să stea 30 min., se împănează cu slănină şi usturoi, se aşează spinarea într-o frigare şi se frige la un foc potrivit ca să se pătrundă bine. Cand este aproape gata, se mută frigarea la un foc mai puternic pentru a se rumeni carnea. Se scoate din frigare, se tranşează şi se serveşte cu garnituri de legume şi sos diavolo. Daca tot miam taiat azi iepurele,hai sa pun niste retete cu iepuri | |
| | | rufay2003 Administrator
Mesaje : 28 Data de înscriere : 19/12/2010 Varsta : 40 Localizare : Timisoara
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) Lun Dec 20, 2010 3:20 pm | |
| - Marius a scris:
- Ciorba de Iepure de casa
Ingrediente :
Carne de iepure 500-600 g, ceapă 150 g, morcovi 200 g, ţelină 100 g, bulion 25 g, ulei 50 g, orez 50 g, oţet 9° 40 ml, smântână 200 g, ouă 2 buc, cimbru, sare.
Mod de preparare :
Carnea de iepure, după ce a stat 24 ore într-un baiţ, se curăţă de pieliţe, se taie bucăţi, se pune la fiert în apă cu sare şi se spumează cât este nevoie. Ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei, se adaugă zarzavatul de supă tăiat rondele şi cimbrul, se călesc împreună, se sting cu bulion subţiat cu apă şi se adaugă la carne. Orezul se fierbe separat şi se pune în ciorbă, în momentul în care carnea este aproape gata. Smântâna se amestecă cu gălbenuşurile, se subţiază cu oţet amestecat cu apă şi se adaugă la ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi se mai fierbe câteva minute. Carnea de iepure de casă nu este necesar să se ţină în baiţ.
Iepure la frigare
Ingrediente:
Spinare de iepure 1 buc, slănină 50 g, usturoi 20 g, sare.
Mod de preparare:
Spinarea de iepure se sărează, se lasă să stea 30 min., se împănează cu slănină şi usturoi, se aşează spinarea într-o frigare şi se frige la un foc potrivit ca să se pătrundă bine. Cand este aproape gata, se mută frigarea la un foc mai puternic pentru a se rumeni carnea. Se scoate din frigare, se tranşează şi se serveşte cu garnituri de legume şi sos diavolo.
Daca tot miam taiat azi iepurele,hai sa pun niste retete cu iepuri Ce tare........... azi face maicamea ieupre... dar friptura.... o sa ii dau reteta sa o incerce daca nu imi place te atac ))))))))))))))))))))))) | |
| | | 4de2 andr3i
Mesaje : 8 Data de înscriere : 20/12/2010
| | | | Marius Administrator
Mesaje : 24 Data de înscriere : 17/12/2010 Varsta : 51
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) Lun Dec 20, 2010 3:31 pm | |
| )))))))))))))))))))))))))))))))))))))ma atcati?numa atat va trebe | |
| | | rufay2003 Administrator
Mesaje : 28 Data de înscriere : 19/12/2010 Varsta : 40 Localizare : Timisoara
| | | | guffy Administrator
Mesaje : 74 Data de înscriere : 19/12/2010
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) Mar Dec 28, 2010 3:10 pm | |
| Chec aperitivIngrediente
- 1ardei capia galben,
- 1ardei capia rosu,
- 2fire ceapa verde,
- 200gr muschi tiganesc(sau sunca presata,muschi file,jambon),
- 250gr cascaval,
- 100gr telemea,
- 3linguri faina,
- 1lingura pesmet,
- 4oua,
- 4linguri smantana,
- sare,piper,
- 1conserva ciuperci felii
MOD DE PREPARERE
Punem la scurs ciupercile. Taiem ceapa verde rondele.
Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete
Taiem cubulete muschiul tiganesc.
Radem telemeaua si cascavalul.
Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu praf de sare, adaugam pe rand galbenusurile, faina ,smantana si pesmetul, piperam dupa gust.Adaugam cascavalul si telemeaua, apoi ciupercile bine scurse si stoarse cu mana, ardeiul si ceapa verde,muschiul tiganesc. Omogenizam bine. Ungem o forma de cozonac cu ulei si o tapetam cu pesmet si turnam compozitia.
Dam la cuptor 50 de minute, pana se rumeneste frumos.Lasam sa se raceasca 30 de minute inainte de a taia. Este foarte bun , atat cald cat si rece.
...sa aveti pofta !!
| |
| | | guffy Administrator
Mesaje : 74 Data de înscriere : 19/12/2010
| | | | rufay2003 Administrator
Mesaje : 28 Data de înscriere : 19/12/2010 Varsta : 40 Localizare : Timisoara
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) Joi Dec 30, 2010 11:54 pm | |
| | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RETETE CULINARE :) | |
| |
| | | | RETETE CULINARE :) | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|